Munten zijn een laagdrempelige manier om je portfolio uit te breiden

We weten dat diversificatie essentieel is enerzijds om een goed rendement te behalen en anderzijds om je vermogen te beschermen tegen (tijdelijke) tegenslagen. Gouden en zilveren munten zijn hier bij uitstek geschikt voor aangezien je heel makkelijk ermee kunt beginnen. Lees hier de twee belangrijkste redenen waarom je eenvoudig kunt beginnen met het investeren in gouden en zilveren munten.

1. Munten zijn makkelijk te verkrijgen

Zilveren en gouden munten zijn zeer eenvoudig te verkrijgen, zowel via het internet als via een muntenhandel. Er zijn ook muntenhandels die zowel een fysieke winkel hebben als een online winkel. Hoewel muntenhandelaren vaak interessante munten hebben zijn ze ook vaak wat duurder dan een online winkel. Dat hoeft geen probleem te zijn op de langere tijd, maar als je de beste deals probeert te halen dan is online shoppen wellicht een beter idee.

Veel online winkels hebben ook de juiste keurmerken en bieden snelle en goedkope levering. Het is ook mogelijk om via Marktplaats munten te kopen, maar let daar goed op dat je met een betrouwbare tegenpartij te maken hebt.

2. Munten zijn zeer betaalbaar

Je hebt je eerste zilveren munt al voor zo’n 20 euro. Neem bijvoorbeeld wederom de American Silver Eagle. Het is een van de meest verhandelde zilveren munten. Weegt 1 troy ounce (±31.1 gram) en kost nu zo’n 20 euro. Je kunt uiteraard ook duurdere munten kopen. Een gouden American Eagle van 1 troy ounce kost ongeveer 1.550,00 euro. Toch een voorkeur om te starten met goud? Het is ook mogelijk om 1/10 munt te kopen, die kost zo’n 180 euro. Deze prijzen zijn gebaseerd op de zilverprijs mid-februari 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven