Het verzamelen van gouden en zilveren munten als hobby

Het verzamelen van gouden en zilveren munten is een speciale hobby. Zoals bij iedere verzamel hobby heb je te maken met de interesse in het specifieke ding dat je verzamelt, maar bij munten zul je ervaren dat er zo’n enorme variatie en rijke geschiedenis is, dat het een aparte ervaring wordt om ermee bezig te zijn. Hieronder beschrijf ik de twee grootste redenen waarom het verzamelen van munten een geweldige hobby is.

Gotta collect them all

Vrijwel ieder land heeft zijn eigen zilveren en gouden munten. Amerika heeft de American Silver en Gold Eagle. China de zilveren en gouden Chinese Panda. Mexico de gouden en zilveren Libertad. Canada de zilveren en gouden Maple Leaf. Nederland de Leeuwendaalder (Silver Lion) en de gouden dukaten. Daarnaast hebben verschillende landen verschillende uitgaves. Zo geeft China ieder jaar een nieuw design uit. Het nodigt uit om al deze munten te verzamelen en op zoek te gaan naar missende edities. Soms zijn er jaren met lagere uitgaven, en soms zijn er jaren met een speciale editie. Het duurt niet lang en dan wil je ze gewoon allemaal. Bijkomend voordeel is dat grote volledige edities (bijvoorbeeld 1990-2000) meer waard zijn!

Variatie

Je zult ook niet snel verveeld raken. Omdat vrijwel alle landen hun eigen zilveren en gouden munten hebben kan je jezelf helemaal te buiten gaan aan verschillende soorten munten. Begin bijvoorbeeld met de bekende American Silver Eagle. Deze 1-ounce bullion is betaalbaar (zo’n 20 euro) en makkelijk verkrijgbaar via bijvoorbeeld Marktplaats of een online munten winkel.

Stap eens een muntenhandel binnen. Het enorme aanbod en de rijke variatie van munten uit verschillende landen is op zich zelf al een boeiende hobby! Je ziet munten van 1000 euro naast munten van een paar euro liggen. En kijk eens naar de bizarre 10 ounce zilveren munten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven