Gouden en zilveren munten bezorgen je een goede nachtrust

Twee redenen waarom gouden en zilveren munten je een goede nachtrust bezorgen!

1. Munten zijn Anti-cyclisch

Historisch gezien bewegen goud en zilver redelijk anti-cyclisch. Dat houdt in dat over het algemeen een stijging in de prijs van goud en zilver wordt gezien wanneer het slechter gaat op de beurs, en vice versa: zodra het economisch beter gaat, stijgen goud en zilver minder hard in waarde. Let wel op: dit wil niet zeggen dat zodra de beurs daalt, dat goud en zilver automatisch stijgen. Het is een observatie van een correlatie. In tijden van economische tegenspoed zoeken beleggers vaak hun heil in waardevaste grondstoffen, en goud en zilver zijn zeer waardevast (zie punt 3 over de waarde van grondstof goud en zilver voor meer informatie hierover). Het gevolg is dat je gouden en zilveren munten over het algemeen meer in waarde stijgen zodra het economisch slechter gaat. Het is hierbij dus een vraag en aanbod situatie: een grotere vraag naar gouden en zilveren munten resulteert in een stijgende prijs van je munten.

2. Munten zijn minder volatiel

Wat we tegenwoordig ook weten over de prijs van gouden en zilveren munten is dat hun waarde over het algemeen minder volatiel is dan de waarde van bijvoorbeeld aandelen of beleggingsfondsen. Dat houdt simpelweg in dat je gouden en zilveren munten minder hard stijgen en dalen.

Dit heeft twee grote voordelen: Enerzijds heb je meer zekerheid dat je investering in gouden en zilveren munten z’n waarde behoudt, en anderzijds hoef je je veel minder ongerust te maken over plotselinge waardedaling of -stijging. Waar je op de beurs fluctuaties van meerdere procenten op een dag kunt verwachten, fluctueert de waarde van je gouden en zilveren munten hooguit een paar procentpunten. Helemaal op de lange termijn zorgt dit ervoor dat gouden en zilveren munten een investering zijn waar je over het algemeen geen nachtrust over zult verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven